Bijzondere wegen in de wereld!

Bijzondere wegen in de wereld!

Ooit wel eens gedacht dat je in een vreemde straat woont? En of het nog gekker kan? Ja dat kan zeker; in deze blog de meest bijzondere straten ter wereld!

  1. de langste snelweg – Australië
1. australie

Kennen jullie de langste snelweg van wereld al? Deze kun je vinden in Australië. Door middel van deze snelweg kun je heel Australië rondrijden. Je bent alleen wel een aantal uren bezig, want deze snelweg is maar liefst 14500 kilometer!

2. Een gevaarlijke straat – Mexico

Als we het hebben over gevaarlijke wegen in de wereld dan kan de El Espinazo Del diablo zeker niet ontbreken. Deze weg ligt in Mexico en om hem helemaal uit te rijden, moet je minimaal 5 uur uittrekken. De weg heeft veel bochten, ligt op een berg en is enorm smal! De naam van deze weg is er niet voor niets, in het Nederlands vertaald noem je het namelijk ‘de rug van de duivel’. Brrrr.

 

3. De smalste straat in de wereld- Duitsland  

Misschien heb je hier ooit wel eens van gehoord! De smalste straat ter wereld ligt in Duitsland! Erg dichtbij dus! Deze straat heeft niet voor niets deze naam gekregen, hij is namelijk op zijn smalste punt maar 12 centimeter breed! Mocht je op zoek willen gaan, de straat heet Spreuerhofstraße!

 

2. duitsland

4. De steilste straat – New Zeeland

De laatste van dit bijzondere lijstje is de steilste straat ter wereld en je kunt hem vinden in Nieuw-Zeeland. Met een helling van 35% mag deze straat zich de steilste straat van de wereld noemen! Je zal er maar wonen!

Heb jij ooit gereden of gefietst op zo’n steile helling? Wij zijn benieuwd, dus laat het ons weten in de comments!

Meer Wander Inspiration:

Abonneer je gratis op het Wander YouTube-kanaal!

Bekijk meer van Wander:

Blijf op de hoogte!