De leukste kerstmarktjes in Nederland!

De leukste kerstmarktjes in Nederland!

Kerst staat weer bijna voor de deur en dat betekent ook dat er weer vele kerstmarktjes te vinden zijn! In deze blog de top 5 kerstmarktjes die zeker de moeite waard zijn!

1. Keulen – Duitsland

Een weekendje Keulen is  altijd leuk, maar zodra de kerst voor de deur staat is het er een stuk gezelliger! Keulen tovert zichzelf om in een heuse kerstshow met versieringen, kerstmarktjes en verlichting. Ook vind je in de binnenstad prachtige kerststallen. De kerstmarkt is geopend vanaf 27 november tot en met 23 december.

1. kerst

2. Oberhausen – Duitsland

In Oberhausen zijn er rond de kerst tijd twee kerstmarkten die je kunt vinden in het centrum van de stad! Het lijkt net een sprookje in een winterwonderland! Deze kerstmarkt is iets eerder geopend, namelijk vanaf 16 november tot en met 23 december! Kun je nog iets langer van Kerst genieten…

 

3. Doorn – Utrecht 

De Kerstfair in Doorn is ook zeker iets dat je niet mag missen op je lijstje met leuke kerstmarktjes! Je vindt er live kerstmuziek, verschillende kraampjes, roofvogelshows en heerlijke winterse lekkernijen! De markt is geopend vanaf 15 december tot en met 17 december bij het museum Huisdoorn!

 

2. kerst

4. Maastricht – Limburg 

Tijdens de kerstperiode verandert Maastricht in een gezellige kerststad! Je kunt je uitleven op het winterlandschap met een schaatsbaan, wintercafé en een kerstmarkt. Een ultiem kerst gevoel dus! Vanaf 2 december tot en met 1 januari kun je genieten van deze gezellige kerststad!

5. Deventer- Overijssel 

De kerstmarkt in Deventer wordt jaarlijks gecombineerd met het Charles Dickens festival. Verschillende straattoneelstukken die opgevoerd worden door ongeveer 1000 acteurs, optredens en 75 kerstkraampjes trekken jaarlijks ongeveer 135.000 bezoekers! Een feest dat je niet mag missen! Je kunt de markt bezoeken vanaf 14 tot en met 17 december. Let op: het Dickensfestijn kun je alleen op 16 en 17 december bewonderen.

Hebben jullie nog leuke plannen met kerst? laat het ons weten in de comments! 

Team Wander wenst in ieder geval iedereen prettige feestdagen een een reislustig jaar toe! 

Meer Wander Inspiration:

Abonneer je gratis op het Wander YouTube-kanaal!

Bekijk meer van Wander:

Blijf op de hoogte!