De leukste locaties voor je ski vakanties!

De leukste locaties voor je ski vakanties!

Ben je gek op wintersport of wil je gewoon een keertje een middagje skiën? In deze blog tips voor de leukste skilocaties!

Nederland!

Voor een dag skiën hoef je niet per se ver te reizen! Er zijn namelijk ook  genoeg leuke indoor ski hallen in ons eigen landje te vinden! Je kunt alle benodigde spullen huren, een lesje krijgen of je gewoon heerlijk uitleven op de verschillende banen met je snowboard of ski’s! Als je nog niet zo goed bent of het nog nooit gedaan hebt, is het misschien leuk om eerst hier een paar lesjes te nemen voordat je een vakantie boekt!

Tirol – Oostenrijk

1. ski

In Tirol heb je een grote garantie dat er sneeuw ligt. Dus skiën gaat hier vast en zeker lukken! Daarnaast is Tirol ook de uitgelegen plek om te après-skiën, dit is voor veel mensen een must voor een goede wintersport! Tirol is opgedeeld in verschillende dorpen en elk dorp biedt iets anders. De één is gefocust op après-ski en de andere op kleine kinderen! Het is natuurlijk niet voor niets de bekendste streek voor wintersporters! Zoals de meeste mensen daarom ook zeggen: Tirol heeft alles te bieden voor een uitstekende ski vakantie!

Westendorf – Oostenrijk 

Westendorf scoort onwijs goed op de lijst van de top wintervakanties! Deze plek heeft veel skiliften die aansluiten op naaste dorpjes waardoor Westendorf een centraal punt is geworden. Daarnaast is het erg sfeervol en kindvriendelijk en door de leuke après-ski tentjes en ski-lessen voor kinderen, is dit een plaats waar ook veel gezinnen zullen komen! Westendorf is goed te bereiken door de toegangswegen, maar pas op: in het wintersportseizoen kan het wel erg druk zijn! Een minpuntje is wel dat Westendorf relatief duur is; het is maar hoe gek je het zelf wilt maken natuurlijk!

2. ski

Winterberg – Duitsland

Winterberg is een ideale plaats voor beginners en families! Ook hier kun je net zoals op alle andere plekken je spullen huren, eventuele lessen nemen of zelf aan de slag gaan! De bergen zijn een stuk minder hoog als de voorgaande plaatsen en vanaf Utrecht is het maar 314 kilometer rijden! Je hoeft niet lang in de auto te zitten om het échte wintersport gevoel te ervaren.

Hebben jullie nog leuke ski tips? laat het ons weten in de comments! 

Meer Wander Inspiration:

Abonneer je gratis op het Wander YouTube-kanaal!

Bekijk meer van Wander:

Blijf op de hoogte!